Vlad Voiculescu a intrat în colimatorul serviciilor şi, sincer, nu cred că-l prinde tricoul la cârma Ministerului Sănătăţii. Nu-l prinde nu pentru că a publicat nişte liste cu vaccinaţii, liste care oricum erau deja publice, ci pentru că transparentizarea provoacă frisoane celor care căpuşează de zeci de ani sistemul medical românesc. Reacţia instituţiilor de forţă împotriva lui Voiculescu mă face să cred că, poate fără să vrea, ministrul a lovit în interesele şefilor celor care se vaccinează discret pe la Lehliu Gară şi în alte noduri de cale ferată.

Ideea că acum agenturile străine vor cunoaşte identitatea oamenilor noştri din intelligence, odată cu deconspirarea locurilor de vaccinare, este greşită. De fapt, asistăm la o uriaşă manipulare, o splendidă intoxicare, pusă la cale de serviciile noastre secrete, pentru derutarea adversarilor. Păi, la Lehliu s-au vaccinat nu doar meseriaşii, ci şi nevestele lor, soacrele, pilele şi odraslele. Vă daţi seama pe câte piste false i-am trimis pe mossazi şi kaghebişti?

Pe nimeni nu interesează, nici măcar pe agenţii noştri secreţi, că Mossadul, CIA, MI6 şi KGB-ul au aflat care ne sunt spionii. Străinii deja s-au lămurit că practic n-au nicio şansă să afle secretele serviciilor româneşti. STS-ul n-a fost în stare să localizeze un avion picat în Apuseni decât cu ajutorul unui cioban care a bătut zona cu piciorul. Aşa au aflat cu uimire spionii străini că noi de mult nu mai folosim triangulaţia în localizarea epavelor.

În ţara asta s-au furat toate fabricile şi pădurile, sub ochii vigilenţi ai structurilor de siguranţă naţională. Explică-le asta celor din Mossad, care se vor da bătuţi în faţa unor asemenea grozăvii!

Iar băieţii de la MI6 îşi vor rupe diplomele de absolvire pentru că nu vor putea cunoaşte în veci secretul ascensiunii unei cucoane care la 35 de ani era general, la 42 pensionar, iar după un cincinal a fost reşapată ca secretar de stat. Şi astea toate pe timp de pace! Asta, în vreme ce în Primul Război Mondial patria nu s-a învrednicit să-i acorde Ecaterinei Teodoroiu decât gradul de sublocotenent pentru sacrificiul suprem.

Ziceam că miza cu vaccinurile de la Lehliu e un mizilic şi un excelent prilej de a scăpa de un ins incomod și necontrolabil. Păi, dacă fraierul ăla de Voiculescu se interesează de jaful de la Ministerul Sănătăţii, de desfrâul de la Casa Naţională de Sănătate şi de hoţiile din domeniul medicamentelor, s-ar putea ca mulţi din inteligenţii patriei să se simtă înţărcaţi de la resurse. Pentru că în România, ţara tuturor posibilităţilor, există o linie aproape insesizabilă între cei care-i ţin sub observaţie pe hoţi şi cei care le ţin de şase.