Spitalul privat Pelican din Oradea a anunţat, luni, deschiderea unei noi secţii, a celei de Pediatrie, pentru pacienţi până la 18 ani, care funcţionează atât cu servicii medicale în regim ambulatoriu, cât şi specifice internării de zi şi internării continue, pentru acestea având 25 paturi. Pediatrii de la Pelican spun că vor acorda şi asistenţă telefonică şi online gratuită.

Printr-un comunicat, conducerea spitalului arată că serviciile oferite prin ambulatoriu vor consta în consultații pentru monitorizarea creșterii și dezvoltării copilului, alimentația sugarului și copilului, sfaturi referitoare la profilaxia unor afecțiuni (boli alergice, de nutriție, infecțioase), precum şi diagnosticul și tratamentul afecțiunilor acute și cronice.

În ce priveşte consultaţiile online, acestea vor fi oferite gratuit prin mijloace la distanță, telefonic sau online (inclusiv prin aplicații gen WhatsApp, Skype etc), prin intermediul cărora medicii vor putea prescrie rețete medicale. Pentru a accesa aceste servicii la distanță, se poate contacta un call-center-ul, la numărul de telefon 0259-444.444.

În ce priveşte secţia de Pediatrie propriu-zisă, aceasta poate trata, potrivit comunicatului, cazuri urgente și cazuri grave, în regim de spitalizare de zi şi de spitalizare continuă, având 25 de paturi și facilităţi moderne pentru monitorizarea micilor pacienţi.

În cadrul secţiei vor fi oferite și servicii speciale, asigurate de medici cu supraspecializări în diagnosticarea și tratarea copiilor cu afecțiuni onco-hematologice, a celor cu afecțiuni cronice ale tractului respirator, astm bronșic, afecțiuni pulmonare cronice, dar şi tratamente naturiste (fitoterapie și aromaterapie) şi reflexoterapie.

Coordonatorul noii secţii de Pediatrie este medicul primar Claudia Cladovan, cu supraspecializare în Pneumologie.

Comunicatul dat publicităţii de conducerea Spitalului Pelican nu face referire la tarifele practicate pentru serviciile de Pediatrie, însă această unitate are şi contract cu CAS Bihor, care poate acoperi o parte din cheltuieli.

De asemenea, comunicatul nu face nicio precizare despre măsurile de precauţie pentru evitarea contaminării cu coronavirus, deşi asemenea informaţii ar fi fost utile, iar persoana desemnată din cadrul Spitalului Pelican să asigure relaţiile publice nu a răspuns solicitării BIHOREANULUI de a oferi detalii privind atât măsurile de siguranţă anti-Covid, cât şi accesibilitatea noului serviciu de Pediatrie.