Începând de luni, 23 martie, în baza unui ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Robert Chioveanu, şeful DSVSA Bihor, Remus Moţoc, a fost schimbat de la şefia instituţiei şi transferat, pentru o perioadă de 6 luni, pe o funcţie de director în Direcţia de Sănătate Animală din cadrul ANSVSA.

Transferat la București

Potrivit aceluiaşi ordin, atribuţiile de director executiv a DSVSA Bihor vor fi exercitate de directorul adjunct, dr. Octavian Sotoc, pe perioada detaşării lui Moţoc.

Măsura nu a fost anunţată, însă, oficial, nici de către Prefectura Bihor, nici de către DSVSA Bihor.

"Transferarea la Bucureşti a fost motivată prin faptul că în Bihor s-au obţinut rezultate bune în combaterea pestei porcine africane. În realitate, este o falsă avansare, pentru că dr. Moţoc nu va mai fi şeful DSVSA Bihor", a declarat BIHOREANULUI o sursă din cadrul instituţiei.

Deşi căutat de BIHOREANUL, dr. Remus Moţoc nu a răspuns apelurilor telefonice şi mesajelor scrise. Membru PSD Bihor, acesta a fost numit la şefia DSVSA Bihor în august 2012, când l-a înlocuit pe dr. Sorin Hodişan.

UPDATE: Moțoc se simte promovat

După două ore de la publicarea ştirii, dr. Remus Moţoc a revenit cu un telefon şi a declarat BIHOREANULUI că promovarea sa ca director al Direcţiei de Sănătate Animală din cadrul ANSVSA s-a făcut ca urmare a bunelor rezultate obţinute la conducerea DSVSA Bihor.

"Am fost detaşat în condiţiile legii, pe o perioadă de 6 luni, la fel ca şi alţi colegi din judeţe. Dl preşedinte Chioveanu a considerat că este nevoie de experienţa noastră în domeniu la nivel central", a declarat Moţoc.

Acesta a mai precizat că pe perioada detaşării, postul său de director executiv al DSVSA Bihor este "blocat", adică nu poate fi ocupat de o altă persoană.