Desemnarea membrilor Consiliilor de Administraţie ale societăţilor subordonate municipalităţii s-a lăsat cu scandal săptămâna trecută, când un reprezentant al Asociaţiei Pro Democraţia Oradea, Adrian Şimon, a acuzat nereguli în procedura de selectare a candidaţilor.

Şimon a susţinut că, întrucât condiţiile de înscriere la concurs nu au fost anunţate în presă şi pe site-urile societăţilor municipalităţii în timp util, el a apelat pentru informaţii direct la reprezentanţii firmei Romarketing, însărcinată de municipalitate să facă selecţia viitorilor membri în Consiliile de Administraţia, iar aceasta i-ar fi furnizat informaţii incomplete cu privire la documentele care trebuiau depuse în dosarul de candidatură.

Pretendent la un loc în Consiliul de Administraţie al Electrocentrale, Şimon a acuzat reprezentanţii Romarketing că, deşi i-au verificat actele, nu l-au avertizat că îi lipseşte de la dosar scrisoarea de intenţie, document echivalent ofertei tehnice.

Ulterior, dosarul său a fost respins ca incomplet, ceea ce a fost considerat de Şimon ca fiind o încercare de manipulare a rezultatelor concursului.

Într-un comunicat dat publicităţii, firma Romarketing afirmă, însă, că organizarea procesului de selecţie şi condiţiile de participare au fost făcute publice atât pe site-urile societăţilor subordonate municipalităţii, cât şi în publicaţiile economice Financiarul şi Bursa.

"Persoanele interesate de astfel de anunţuri, în condiţiile în care sunt interesate de oferte precum cea făcută de noi, au cunoştinţă unde pot fi găsite aceste publicaţii, cu atât mai mult cu cât anunţurile vizează o categorie de persoane având preocupări în domeniul afacerilor, economic sau juridic", se menţionează în comunicatul semnat de "echipa Romarketing".

Reprezentanţii companiei susţin că nu au existat scăpări în activitatea sa, deoarece a preluat dosarele tuturor candidaţilor, iar verificarea acestora s-a făcut după expirarea termenului de depunere. "Un eventual refuz de primire a dosarelor ar fi însemnat un abuz", au susţinut reprezentanţii firmei.

Romarketing a susţinut că selectarea membrilor în viitoarele Consilii de Administraţie s-a făcut în deplină corectitudine şi în condiţii de confidenţialitate. "Completarea dosarelor este responsabilitatea fiecărui candidat, şi ea trebuia realizată până la expirarea termenului de depunere a acestora", au anunţat reprezentanţii companiei.

Firma orădeană Romarketing a fost desemnată de municipalitate să facă selecţia celor 31 de membri în Consiliile de Administraţie ale celor cinci societăţi care au Consiliul Local drept unic acţionar: Administraţia Domeniului Public, Electrocentrale, Compania de Apă Oradea, OTL şi Euro Business Parc.

Pentru cele 31 de locuri în Consiliile de Administraţie s-au înscris 67 de candidaţi. Dintre aceştia, nouă au fost respinşi fiindcă aveau dosare de candidatură incomplete. În prezent, procesul de selecţie a ajung la faza interviului cu candidaţii ale căror dosare au fost complete.

Citeşte pe aceaşi temă şi: Pro Democraţia acuză nereguli în desemnarea membrilor Consiliilor de Administraţie ale societăţilor municipalităţii