Constructorii au început vineri montarea penultimului calup de zece grinzi pe viaductul lung de 250 metri care va supratraversa Valea Frumoasă.

Lucrările la drumul rapid care va lega podul Teodor Neş de ieşirea din Oradea spre Biharia, de-a lungul străzii Calea Bihorului, avansează în ritm alert.

"Nouă dintre cele zece tronsoane ale viaductului ce face parte din continuarea drumului expres au fost montate. În paralel se desfăşoară lucrări de montare a bordurilor, amenajare a sensurilor giratorii şi asfaltare", a anunţat pe Facebook viceprimarul Florin Birta.

Potrivit viceprimarului, lucrările de prelungire a drumului rapid sunt finalizate în proporţie de 75%.

"În cel mult două săptămâni vor fi montate ultimele grinzi pe viaduct după care structura va fi betonată, iar deasupra se va turna un strat de asfalt", a declarat viceprimarul pentru BIHOREANUL.

Până în prezent, porţiunea nou creată din drumul rapid a fost asfaltată începând de la intersecţia cu strada Suişului care duce la Paleu, pe la poalele dealului, până la sensul giratoriu de la intrarea pe viaduct.

La fel, urmează să fie asfaltată porţiunea de drum dintre viaduct şi ieşirea în drumul de Biharia. "Această porţiune de drum nu a fost încă asfaltată pentru că pe aici urmează să intre în şantier maşinile de mare tonaj care vor aduce ultimele grinzi ale viaductului", a explicat Birta.

Potrivit viceprimarului, având în vedere că ritmul lucrărilor este influenţat de starea vremii, prelungirea drumului rapid ar putea fi dată în folosinţă undeva la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai.

Lucrările de amenajare a noului drum rapid, în valoare de 23,1 milioane lei, sunt realizate de o asociere de firme din care fac parte Drumuri Orăşeneşti, MBS Group şi ABED Nego.