Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți că în România nu este criză nici de ibuprofen, nici de paracetamol, spre deosebire de situația din alte state. Rafila spune că acest lucru se datorează producătorilor care fac aceste medicamente la noi în țară.

Ministrul a făcut aceste declarații în contextul unei întâlniri pe care a avut-o cu producătorii și furnizorii de medicamente.

Este a doua ședință în două zile, notează Digi24.ro, organizată fiindcă unele medicamente lipsesc din farmacii, iar numărul cazurilor de infecții respiratorii este în creștere.

Alexandru Rafila a mai spus că se va asigura ca în farmaciile din România să ajungă „orice formă de ibuprofen sau paracetamol”, adică nu neapărat medicamente care au această denumire comercială, ci medicamente care să conțină substanța activă necesară.

„În România nu e criză nici de ibuprofen, nici de paracetamol, datorită fabricilor de medicamente care produc aceste substanțe în țară, spre deosebire de alte state. Sunt disponibile variante și pentru adulți, și pentru copii. Am avut discuții ca toate farmaciile să fie aprovizionate cu medicamentele necesare. Mă voi întâlni azi și cu marii distribuitori, ca să stabilim procedura ca toate farmaciile să fie aprovizionate cu orice formă de ibuprofen sau paracetamol, chiar dacă oamenii cunosc mai bine unele denumiri, este important ca populația să aibă acces la medicamente care conțin substanța activă. Vom găsi soluții ca să nu fie discontinuitate în aprovizionare", a declarat ministrul. Rafila a precizat că azi nu au fost discuții despre prețul medicamentelor.

La începutul lunii ianuarie 2023, după cum BIHOREANUL a scris, în Bihor nu erau probleme majore cu medicamentele, însă nu chiar în toate farmaciile se găsea Nurofen. Totuși, puteau fi achiziționate alte medicamente cu aceleași substanțe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!