Eliminată din Consiliul de Administraţie al Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea, directorul Delia Ungur a fost numită, miercuri, în CA-ul provizoriu de la societatea similară a Consiliului Judeţean, Parcuri Industriale Bihor.

Schimbări de forţe

Este de aşteptat ca Ungur să preia, în pasul următor, cu sprijinul reprezentanţilor PSD, UDMR şi ALDE, conducerea societăţii Parcuri Industriale Bihor, în contextul în care Adina Rada, numită pe vremea liberalului Cornel Popa, şi-a dat demisia din această funcţie.

"Am aflat şi eu din presă. Să ştiţi că nu există nicio competiţie prostească între cele două societăţi. Sunt acţiuni complementare pentru dezvoltarea economiei judeţului. Cu cât se populează mai multe parcuri industriale în judeţ, cu atât mai bine", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Bolojan a mai spus că va fi concurs pentru postul de director ADLO şi că nu are ce să îi reproşeze Deliei Ungur.

Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii Parcuri Industriale Bihor a numit, miercuri, un Consiliu de Administraţie provizoriu format din Delia Ungur, Vig Hajnal, Adrian Şimon, Marius Mudura şi Stelian Brad, oameni agreaţi de şefii CJ Bihor.

"Mi s-a propus şi am acceptat. Nu am de ce să fiu incompatibilă. Momentan am fost numită în Consiliul de Administraţie", a fost singura declaraţie a Deliei Ungur.

Consiliul Judeţean Bihor nu a explicat motivele şi contextul în care schimbă Consiliul de Administraţie al SC Parcuri Industriale Bihor.  

"Nu arunc cu noroi"

Adina Rada a confirmat că şi-a dat, miercuri, demisia din funcţia de director al societăţii, unde fusese numită pe vremea fostei administraţii liberale a judeţului. Contactată de BIHOREANUL, ea s-a ferit, însă, să prezinte motivele concrete din spatele deciziei.

"Nu o să mă vedeţi vreodată că arunc cu noroi asupra a ceva ce am făcut. Motivul este că a venit momentul să fac altceva. Nu aş vrea să dăm un sens negativ situaţiei", a spus aceasta. Adina Rada va rămâne la conducerea societăţii până pe 7 iulie.

Miercuri, pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Asociaţilor societăţii Parcuri Industriale Bihor nu s-a aflat doar demisia Adinei Rada, ci şi - la propunerea membrilor AGA - revocarea din Consiliul de Administraţie a Adinei Rada şi a lui Matyasi Gabor Istvan, semn că debarcarea actualilor coordonatori ai societăţii fusese, de fapt, programată după o decizie politică.

La şedinţă, Consiliul Judeţean Bihor a fost reprezentat de Otilia Camelia Gaciu şi Florian Victor Oros, iar Primăria Tileagd a fost reprezentată de Daniel Paul Labai.