Protestul finanţiştilor bihoreni a început în jurul orei 14, când angajaţii au ieşit din birouri şi au coborât în holul de la parter al instituţiei, stimulaţi de reacţia spontană a colegilor din Ministerul de Finanţe, pe care au văzut-o la televizor.

"A fost un protest spontan. Pe la ora 14, am văzut cum iese din birouri absolut toată lumea, toţi cei peste 300 de salariaţi, şi m-au chemat şi pe mine să cobor în hol. Am închis porţile, ca să nu intre publicul, am pus jandarmii să explice oamenilor ce se întâmplă, şi am protestat în acest fel împotriva faptului că de două luni nu ni s-a mai acordat sporul din veniturile suplimentare extrabugetare realizate", a declarat pentru BIHOREANUL liderul Sindicatului din Finanţele bihorene, Dorin Micle.

"Supărarea oamenilor este perfect de înţeles. Avem salarii foarte mici, iar mulţi dintre colegi nu mai pot să-şi plătească ratele şi unii au primit chiar somaţii că vor fi evacuaţi din locuinţe", a mai spus liderul sindical.

"După 11 ani de vechime în această instituţie, am ajuns să plec acasă, la ultimul salariu, cu 700 de lei", a declarat pentru BIHOREANUL şi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Finanţe Bihor, Vasile Farc.

Protestul spontan al angajaţilor a durat mai bine de o oră, până la 15.15, iar angajaţii au hotărât să continue acţiunea de protest şi în cursul dimineţii de joi.

"Am decis să continuăm protestul şi joi. La ora 8 şi un sfert vom închide din nou instituţia şi ne vom aduna în hol. Oamenii vor înceta acţiunea probabil atunci când se va încheia un acord care să ne garanteze venituri decente", a mai spus liderul sindical Dorin Micle.