"Vreau să protestez în acest fel faţă de autorităţi, care au majorat taxele locale pentru autoturisme în mod nejustificat", a declarat pentru BIHOREANUL Ioan Negrău, proprietarul unui autoturism Mercedes E Klass, fabricat în anul 2005.

DSCF0016.JPGOrădeanul a afirmat că maşina sa a fost considerată ca fiind una de lux, şi a spus că apreciază acest lucru ca fiind un abuz. "Poate să-mi spună mie ministrul Finanţelor sau ministrul Transporturilor care drum este unul de lux în judeţul Bihor? Pe mine o reparaţie anuală la sistemul de direcţie mă costă peste 6.000 de lei, fiindcă sunt nevoit să merg pe drumuri pline de gropi, fie spre Satu Mare, fie spre Arad, fie spre Deva sau Cluj", a spus Negrău.

Pe de altă parte, orădeanul a spus că protestează şi pentru faptul că "tot în mod abuziv, s-a considerat că trebuie să plătesc de 15 ori mai mult impozit decât un proprietar de Dacie Logan, deşi la aceeaşi cilindree, pentru un autocamion de 8 până la 12 tone, cu până la 12 roţi, proprietarul trebuie să plătească un impozit anual de numai 750 de lei. "Cine strică mai tare drumurile, eu cu Mercedesul, sau un camion?", a spus Negrău.

"Acum am plătit doar jumătate din impozitul pe anul 2010, adică 1.300 de lei, pentru că în septembrie voi veni cu restul sumei, care totalizează 2.465 lei", a mai precizat orădeanul, care a fost ajutat de doi prieteni să aducă sacii cu monede de la 5 la 50 de bani, despre care a spus că în total cântăresc 40 de kilograme şi că le-a adunat în ultimele şase luni.

Pentru numărarea celor 1.300 de lei au fost mobilizate patru angajate ale Direcţiei de Finanţe din cadrul Primăriei Oradea, cărora le-a trebuit mai mult de o oră ca să finalizeze această operaţiune.