Reuniunea de joi a Consiliului Judeţean s-a încheiat cu o mică victorie de moral a opoziţiei liberale, care a obţinut de la majoritatea UDMR-PSD-ALDE reabilitarea corpurilor de clădire pe care judeţul le deţine pe strada Vasile Alecsandri, singurele rămase nereabilitate în această zonă după ce municipalitatea a asigurat renovarea celorlalte.

Concret, consilierii liberali au acceptat să voteze propunerea conducerii CJ de majorare a capitalului social la Societatea Parc Ştiinţific şi Tehnologic Bihor SRL, după ce luna trecută au blocat proiectul înaintat în acest sens de reprezentanţii puterii, în schimbul punerii pe ordinea de zi şi votării, şi de către consilierii UDMR-PSD-ALDE, a unui proiect pentru reabilitarea clădirilor de pe Alecsandri, şi nu oricum, ci sub coordonarea Primăriei.

Conform acestui proiect, CJ a mandatat Serviciul de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Oradea să se ocupe, pe cheltuiala judeţului, de desemnarea firmelor care vor face "proiectarea şi executarea lucrărilor de intervenţie" asupra clădirii monument istoric din strada Vasile Alecsandri nr. 10, în care funcţionează şi Teatrul Arcadia.

Imobilul, cunoscut şi sub denumirea Hanul Arborele Verde, este într-o stare de degradare avansată, săptămâna trecută BIHOREANUL surprinzând imagini ce arătau cum se desprind bucăţi de tencuială ce pot pune în pericol integritatea şi chiar viaţa pietonilor suficient de imprudenţi încât să se plimbe prea aproape de clădire.

Citeşte şi: Atenţie, cade: Din faţada Teatrului Arcadia se desprind bucăţi de tencuială (FOTO)