Angajaţii firmei Abed Nego au început, luni, lucrările de semaforizare a trecerii de cale ferată din strada Uzinelor care dă bătăi de cap şoferilor şi provoacă ambuteiaje pe şoseaua de centură.

Muncitorii au montat semafoarele şi urmează să le conecteze la reţeaua de alimentare cu energie electrică. "Până în prezent au fost montate semafoarele şi urmează să fie racordate la reţeaua de energie electrică. Din estimările constructorilor până la finalul lunii noiembrie vor fi finalizate", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Lucrările, în valoare de 485.990 lei, fără TVA, au fost atribuite de SNCFR firmei Abed Nego, una din puţinele acreditate să lucreze în zona liniei ferate, în luna august, la aproape doi ani după ce Consiliul Local şi-a asumat această investiţie.

Semaforizarea trecerii de nivel cu calea ferată este cu atât mai necesară cu cât Primăria a investit anul trecut 230.000 lei în reabilitarea trecerii de cale ferată, fără a reuşi însă fluidizarea circulaţiei prin sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Podului şi Uzinelor.

Chiar dacă nu mai sunt obligate să înainteze cu viteză de melc printre gropi, TIR-urile care virează spre zona industrială sau ieşirea în Ungaria sunt obligate acum să oprească în faţa indicatoarelor rutiere cu semnificaţie "Stop" şi "Crucea Sfântului Andrei" pierzând clipe preţioase.

La ore de vârf, opririle repetate ale maşinilor de mare tonaj duc la apariţia unor cozi de camioane care blochează circulaţia pe ambele sensuri de mers ale şoselei de centură.