După licitaţii repetate, anulate din lipsă de ofertanţi, Primăria Oradea a reuşit să atragă constructori pentru reabilitarea termică a încă 32 de blocuri dintre cele 47 cuprinse într-un proiect cu finanţare europeană.

Au mai rămas patru...

Imobilele sunt situate în diferite zone ale municipiului, pe străzi precum Meşteşugarilor, Locomotivei, Salcâmilor, Morii, sau în centrul oraşului, cum este cazul blocului turn din strada Parcul Traian 31, de la capătul podului Dacia.

Municipalitatea a reuşit să semneze până acum contractele de execuţie pentru 11 imobile şi derulează procedura de achiziţie, cu termen de depunere a ofertelor pe 22 martie, pentru alte patru.

"Până la finalul anului viitor toate aceste blocuri care au fost cuprinse în actualul program de finanţare vor fi finalizate", a declarat primarul Florin Birta, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reabilitare termică în masă...

Potrivit edilului, având în vedere cererea tot mai mare din partea orădenilor, în următorul ciclu de bugetare europeană Primăria va încerca să obţină cofinanţări pentru reabilitarea unui număr şi mai mare de imobile.

"Lucrăm deja la următorul program. În cadrul următoarei perioade de finanţare dorim să reabilităm termic alte 250 blocuri din Oradea", a spus Birta.

După cum BIHOREANUL a mai scris, din lipsă de constructori, municipalitatea a fost nevoită în ultimul an să scoată la licitaţie şi de cinci ori atribuirea lucrărilor de reabilitare termică.

Presiunea este cu atât mai mare cu cât tot mai mulţi orădeni doresc să beneficieze de reabilitarea termică a blocului pe fonduri europene.

Contribuţia proprietarilor este de 25% din valoarea lucrărilor şi se ridică la circa 5.500 lei pentru un apartament cu două camere şi 6.500 lei pentru un apartament cu trei camere. Diferenţa de 75% este acoperită din fonduri europene şi alocări de la bugetul de stat şi bugetul local.