După 27 de ani, bihorenii din 12 comune și 3 orașe situate în zona Munților Apuseni vor putea, în sfârșit, să achite doar jumătate din prețul tarifat pentru consumul de energie electrică în propriile locuințe, așa cum impunea un act legislativ încă din 1996.

Prefectura Bihor a cerut societății Electrica în mai multe rânduri să aplice legea, ceea ce se va întâmpla din această lună.

„În urma solicitărilor repetate efectuate de prefectul Dumitru Țiplea, Electrica Furnizare SA a început implementarea reducerilor de 50% la plata facturilor la energie electrică pentru bihorenii de pe raza a 15 unități administrative”, a anunțat vineri Prefectura Bihor, printr-un comunicat.

Potrivit acestuia, Electrica Furnizare SA a informat Prefectura că „pentru reflectarea în facturi a facilităților acordate persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni au fost necesare optimizări complexe ale sistemului informatic de facturare”.

Rezultatul este că din totalul celor aproximativ 29.500 locuri de consum pentru care au fost primite solicitări din partea UAT-urilor, Electrica Furnizare SA a implementat soluția de facturare cu aplicarea beneficiilor oferite de Ordonanța Guvernului nr. 27/1996 începând cu data de 18 septembrie 2023.

Concret, bihorenii din cele 15 unități administrativ-teritoriale vor vedea pe facturi reducerea la jumătate a contravalorii acestora sub mențiunea „Reducere OG 27/1996 – casnic Apuseni/Delta” în tabelul ce conține detaliile despre elementele facturate.

În Bihor, de prevederile aceste Ordonanțe de Guvern, care instituie facilități pentru locuitorii din Munții Apuseni și din Delta Dunării, vor beneficia clienții Electrica Furnizare SA domiciliați în orașele Nucet, Ștei și Vașcău, precum și cei în comunele Budureasa, Bulz, Buntești, Cărpinet, Câmpani, Criștioru de Jos, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Lunca, Pietroasa, Rieni și Tărcaia.

Primele demersuri pentru ca Electrica Furnizare SA să aplice reducerile conform PG 27/1996 au fost făcute de Prefectura Bihor în toamna anului trecut, în urma sesizărilor primite de la cetățenii din aceste localități.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!