De câteva zile, pe sectorul de drum ce străbate Vama Borş au apărut muncitori care s-au pus pe lucru. Scopul? Repararea carosabilului, care ajunsese plin de hârtoape şi crăpături, astfel încât să nu ne mai fie, cum spune prefectul Claudiu Pop, ruşine când vin turiştii.

"Era mai mare ruşinea catocmai la intrarea în România să avem un drum de cea mai proastă calitate, astfel că am făcut demersuri pentru repararea lui încă de anul trecut, imediat după instalarea în funcţie. A durat mult, pentru că drumul a fost dat în seama Poliţiei de Frontieră, instituţie care, evident, nu are nici buget, nici personal pentru asfaltări. În cele din urmă, am găsit înţelegere la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, să-l repare în regie proprie", a declarat marţi BIHOREANULUI prefectul Claudiu Pop.

Potrivit acestuia, lucrările au început la finele săptămânii trecute, fiind derulate de o echipă a CNADNR, şi vizează înlocuirea completă a asfaltului, cu un covor asfaltic nou, pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi.

Finalizarea lucrărilor urmează să aibă loc, potrivit asigurărilor date de CNADNR, cel mai târziu la începutul lunii octombrie, în funcţie şi de starea vremii.