O parte din conducerea judeţeană a ALDE Bihor şi-a dat demisia din funcţii în urma scorului politic mic obţinut la alegerile locale. Anunţul a fost făcut miercuri, într-o conferinţă de presă la sediul partidului.

Demisionarii sunt vicepreşedintele ALDE Bihor, Ştefan Herchi, care a candidat la Primăria Oradea, dar nu a reuşit să intre măcar în Consiliul Local, vicepreşedintele Claudiu Gligor, precum şi secretarul general al filialei judeţene, omul de afaceri Octavian Bara, care a condus campania.

"Noi ne-am propus să avem 180 de consilieri locali şi am reuşit să obţinem doar 84, plus cei doi de la Consiliul Judeţean Bihor. Consider că este şi vina mea, eu l-am convins pe Ştefan Herchi să candideze, eu l-am adus pe Petru Chitulea în partid, eu am mizat pe Ovidiu Dăescu la Beiuş, eu am mers pe mâna unui primar la Ştei (n.r. Ioan Lucaciu) care ne-a dezamăgit…", a spus Bara.

Acesta consideră că demisia este un gest normal în această situaţie. "Un om cu coloană vertebrală trebuie să-şi asume atunci când eşuează. Bineînţeles, sunt mai multe cauze ale acestui scor politic mic", a adăugat acesta.

Pentru alegerile locale, ALDE Bihor şi-a propus un scor de 10%, considerând că va obţine măcar 7%, însă până l-a urmă a reuşit să aibă un scor de 6,4%. Octavian Bara a mai spus, de asemenea, că multe persoane din birourile politice de la Oradea şi judeţ nu s-au implicat aşa cum ar trebui în campania electorală.

Astfel, acesta a anunţat pregătirea în cel mai scurt timp a unor alegeri interne pentru "primenirea" filialelor. "La municipiu ne-au lipsit 1.500 de voturi ca să intrăm în Consiliul Local. Din păcate, filiala locală nu l-a ajutat pe domnul Herchi să le obţină. Ţin să mulţumesc în schimb organizaţiei de tineret, care s-a implicat şi a făcut campanie", a mai spus Octavian Bara.

După cum BIHOREANUL a mai scris, candidatul ALDE, Ştefan Herchi, a reuşit să adune doar 1.561 de voturi pentru Primăria Oradea, adică un procent de 2,11%.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Dorin Corcheş, proaspăt ales consilier judeţean din partea ALDE Bihor, alături de Traian Bodea, a anunţat că, cei doi consilieri bihoreni ai formaţiunii sunt deschişi la discuţii cu toate partidele din CJ pentru probleme legate de interesele judeţului dar ALDE va forma o majoritate doar cu PSD conform înţelegerii la nivel naţional. 

Citeşte şi: Rezultate finale: PNL a câştigat 17 mandate în Consiliul Judeţean şi 46 posturi de primar