Trei bărbaţi din Drăgeşti s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi în flagrant, duminică, în timp ce tăiau arbori într-o pădure din localitatea Drăgeşti,.

Cei trei, un bărbat în vârstă de 47 ani şi doi tineri de 21, respectiv 14 ani, toţi din Drăgeşti, tăiau lemne în locul numit „Dealul Corbilor”, când au fost surprinşi de un echipaj al Poliţiei Rurale Oradea. 

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Asociației Urbariașilor Stracoș. De asemenea, poliţiştii le-au luat hoţilor şi motoferăstrăul folosit la tăierea arborilor.

Tot sâmbătă, pe drumul comunal 177, în localitatea bihoreană Zece Hotare, un bărbat de 29 de ani, din Șuncuiuş, s-a ales cu o amendă de 960 lei şi a rămas fără 6 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fasonate la metru, pe care le transporta fără aviz de însoţire a mărfii.

Tot fără aviz transporta lemnele şi un bărbat în vârstă de 39 ani din Dobreşti, oprit pe drumul judeţean 767. Întregul transport, de 3,5 metri cubi de fag, a fost confiscat de poliţişti, iar şoferul maşinii s-a ales cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Un alt transport clandestin de lemne de foc a fost ridicat de la un bărbat în vârstă de 50 ani din Bulz, care a fost oprit, tot sâmbătă, pe drumul judeţean 108/I, în Lorău. Cei 3,6 metri cubi de fag, în valoare de 600 lei, au fost confiscați şi predați Ocolului Sivic Brătcuţa, iar şoferul s-a ales cu amendă.