În acest weekend va debuta noul an competiţional pentru jucătorii de padel. La Padel Arena Oradea va avea loc în perioada 14-15 ianuarie prima etapă locală din calendarul competiţional aferent anului 2023.

Cele şase terenuri de la arena din Oradea vor găzdui primul turneu pe categorii: 1 (profesionişti) şi 2 (amatori) la masculin, respectiv open la feminin.

Organizatorii anunţă că toți cei care doresc să participe se pot înscrie pe pagina de Facebook a Padel Arena Oradea sau la numerele de telefon 0738770755 şi 0747142290.

În acest an, calendarul competiţional cuprinde 12 etape locale, câte una pentru fiecare lună a anului, două etape naţionale (25-26 martie şi 28-29 octombrie). De asemenea, calendarul a fost astfel întocmit pentru a permite participarea atât la seria de 12 turnee naţionale, cât şi la turneele internaţionale Challenge European Padel Tour de la Erdberg şi Viena, Szentendre şi Budapesta, Varşovia, Bratislava, Zagreb şi Timişoara.

„A fost întocmit şi sistemul de punctaj, iar padelul intră în zona sporturilor recunoscute, cu ținta spre Jocurile Olimpice. Este în curs de înfiinţare și Federaţia Română de Padel, iar în viitorul apropiat vom vorbi despre formarea loturilor naţionale. Deocamdată, o luăm pas cu pas şi începem cu acest prim turneu", a declarat Spiros Baltsavias, promotorul padelului în Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!