Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au confirmat, luni, redeschiderea anchetei în cazul fostului ministru UDMR al Mediului, László Borbély, cercetările urmând să fie efectuate de procurorii DNA Oradea.

Potrivit unor surse judiciare, reluarea anchetei a fost decisă după ce procurorii orădeni au găsit probe noi pentru dovedirea acuzaţiilor de trafic de influenţă pentru care, iniţial, în ianuarie 2014, dosarul fostului ministru a fost clasat.

"Nu ştiu nimic. Nu am primit niciun fel de informare oficială. Altceva nu vreau să comentez", a declarat fostul ministrul pentru agenţia de ştiri Mediafax.

László Borbély a fost cercetat pentru că ar fi primit foloase necuvenite constând în renovarea şi utilarea apartamentului său, în valoare de 80.952 lei, dar şi reamenajarea şi extinderea unui alt imobil, în valoare de 112.199 lei.

În schimbul serviciului, UDMR-istul a promis că va determina funcţionari din Administraţia Naţională "Apele Române" să favorizeze două societăţi la diferite licitaţii organizate de ANAR.

Soluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul lui Borbély, dată după ce Camera Deputaţilor nu a încuviinţat urmărirea penală a fostului ministru al Mediului, a fost revocată de procurorii anticorupţie care au cerut pe 5 ianuarie instanţei supreme să confirme decizia.

Citiţi detalii despre caz în articolul: Fostul ministru László Borbély, anchetat pentru trafic de influenţă la Oradea