Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a analizat, joi, recursul declarat de procurorii Serviciului Teritorial Oradea al Direcţiei Naţionale Antiocorupţie în cazul comisarului Florian Rob, şeful Secţiei Rurale Ciumeghiu, aflat în atenţia anchetatorilor pentru trafic de influenţă şi pe care magistraţii Curţii de Apel Oradea au refuzat să-l aresteze.

Potrivit Biroului de presă al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma dezbaterilor, judecătorii celei mai înalte instanţe au admis recursul procurorilor DNA Oradea, au casat soluţia dată de Curtea de Apel Oradea şi, rejudecând solicitarea procurorilor, au admis-o, dispunând arestarea poliţistului pentru 29 de zile. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Avocatul poliţistului, Cristian Rusu, a declarat BIHOREANULUI că va face toate demersurile legale pentru ca poliţistul să fie eliberat . "Voi discuta cu familia şi vom face toate demersurile legale pentru eliberarea clientului meu. Sub control judiciar, pe cauţiune, etc", a explicat Rusu.

De cealaltă parte, procurorii DNA Oradea au venit în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi cu o altă cerere, şi anume ca toate procesele care se vor derula în această cauză să fie mutate la o altă instanţă din ţară, anchetatorii motivând solicitarea prin faptul că în dosar este implicat şi un judecător orădean. Cererea de strămutare a procurorilor DNA urmează să fie judecată pe 31 ianuarie.

Comisarul Florian Rob a fost reţinut pe 9 ianuarie, pentru trafic de influenţă, iar o zi mai târziu prezentat în faţa Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorul Traian Munteanu, cel care a analizat solicitarea procurorilor, a respins-o, ca neîntemeiată.

Magistratul a criticat lipsa probelor, în opinia sa denunţurile, declaraţiile şi interceptările depuse până atunci la dosar de procurori nefiind indicii suficiente pentru o faptă atât de gravă ca aceea imputată ofiţerului, şi nici nu justifică arestarea acestuia. "Organele de urmărire penală nu au putut produce vreo probă care să conducă la suspiciunea rezonabilă că banii ar fi fost daţi ştiind sau crezând că inculpatul (n.r. - poliţistul), traficându-şi influenţa, va determina magistraţii să pronunţe o soluţie favorabilă", se arată în încheierea semnată de judecătorul care a decis eliberarea ofiţerului.

Citiţi detalii despre caz în articolul:

Sentinţă pe sex: Denunţătorul poliţistului Florin Rob este chiar unul dintre foştii săi "ciripitori"!