Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, luni, reţinerea unui tânăr de 26 ani din comuna bihoreană Auşeu, condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare sub acuzaţia de tentativă de omor.

Tânărul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Ioan Ţinc, a fost condamant definitiv săptămâna trecută, împreună cu Alexandru Bundea, fratele fotbalistului Zeno Bundea şi cunoscut membru al clanului Neguş.

Cei doi sunt acuzaţi că, pe 30 martie 2007, au bătut un ofiţer din Brigada de Combatere a Crimei Organizate Cluj pe terasa unui restaurant din Piatra Craiului.

Poliţistul, pe nume Bogdan Suciu, fusese confundat de interlopi cu un motociclist care îi apostrofase după ce au întors cu maşina în popas, fără să se asigure, şi au trecut peste linia continuă, tăindu-i astfel calea. Deşi iniţial au plecat de la faţa locului, aceştia au revenit după o vreme şi s-au năpustit cu bâte de baseball asupra poliţistului, singurul motociclist aflat atunci în apropiere.

Cum însoţitorii ofiţerului au reţinut numerele maşinilor, procurorilor de la Parchetul Bihor, cei care au anchetat cazul, nu le-a fost greu să-i găsească pe suspecţi, care au şi fost trimişi în judecată, în 2010, pentru tentativă de omor.

În urma procesului de la Tribunalul Bihor, judecătorii l-au condamnat pe Bundea la 4 ani şi 6 luni de închisoare, iar pe Ţinc la 4 ani de închisoare. Sentinţa a fost atacată prin apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Oradea, iar apoi prin recurs, care a fost analizat la Înalta Curte, unde magistraţii au decis săptămâna trecută, în plus, să majoreze pedeapsa în cazul lui Ţinc de la 4 ani la 5 ani şi 6 luni.

Deicizia a fost comunicată la sfârşitul săptămânii trecute poliţiştilor care, vineri, l-au ridicat pe Ţinc de la domiciliu şi l-au depus Arestul Poliţiei Bihor, de unde va fi transferat la Penitenciarul Oradea pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

În cazul lui Bundea, pedeapsa s-a conexat cu cea primită într-un alt dosar, pentru tentativă de omor calificat, după ce, împreună cu alţi doi membri din clanul Neguş, Alexandru Kopar şi Laszlo Lakatos, la chemarea arădeanului Uţu Rohozneanu, au încercat să-l lichideze pe Florin Moldovan, şeful unei grupări de alba-neagra din Arad. Cei trei l-au atacat în faţa unui bloc şi l-au înjunghiat cu peste 20 de lovituri de cuţit. Bundea a primit 4 ani şi 6 luni, iar Kopar şi Lakatos câte 7 ani şi 6 luni.

De altfel, între timp, Budea a şi fost eliberat din Penitenciar.