Prim-procurorul suspendat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, trimis în faţa instanţei de procurorii DNA Oradea pentru corupţie şi abuz în serviciu, rămâne în arest la domiciliu.

Încheierea Curţii de Apel Oradea, prin care se decisese ca Popa să fie judecat sub control judiciar, a fost contestată atât de fostul prim-procuror, care voia să fie liber, cât şi de procurorii DNA Oradea, care solicitau ca acesta să rămână închis în casă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia DNA, a desfiinţat încheierea dată de magistraţii orădeni şi a decis să menţină măsura arestului la domiciliu. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Prim-procurorul suspendat al Parchetului Bihor, Vasile Popa, se află în arest la domiciliu din 22 ianuarie a.c., după ce, în prealabil, fusese arestat preventiv, din luna octombrie a anului trecut, la solicitarea procurorilor DNA Oradea.

Magistratul este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, favorizarea infractorului şi instigare la prelevarea de organe care au pus în pericol o anchetă penală.