Bilanţul confirmărilor cu Covid în judeţul Bihor a ajuns, miercuri, la un total de 315, cumulat de la începutul crizei, după testările făcute în ziua precedentă la laboratorul Spitalului Municipal din Oradea, au informat pentru BIHOREANUL surse medico-sanitare.

„Ieri au fost făcute la Oradea încă 190 de testări, iar 17 rezultate au ieşit pozitive”, au precizat acestea.

Cu o zi înainte, numărul cazurilor confirmate în Bihor era de 298 persoane, cumulat, de la începutul crizei.

Infectați din carantină

Potrivit surselor, cele 17 persoane diagnosticate marţi sunt din rândul celor aflate în centrele de carantină din apropierea oraşului.

Pe de altă parte, tot în urma testărilor de marţi, 115 bihoreni din aceste centre de carantină au primit permisiunea să plece spre satele lor, după ce rezultatele testării au ieşit, în cazul lor, negative, confirmând că nu sunt purtători de coronavirus.

Bihorul este, deocamdată, singurul judeţ din România unde persoanele plasate în carantină nu sunt lăsate să plece în comunităţi fără a fi testate.

Miercuri dimineaţă, numărul total al persoanelor aflate în centrele de carantină din Bihor era de 1.354, faţă de 1.469 în ziua precedentă.

Anterior, cel mai mare număr de persoane scoase din carantină într-o zi a fost de 125, în prima zi de Paști.

Încă un deces

În Spitalul Municipal din Oradea, pe de altă parte, în ultimele 24 de ore a mai fost consemnat un deces, în legătură cu care sursele BIHOREANULUI nu au dat detalii. Este al 7-lea deces înregistrat oficial în Bihor (cu menţiunea că unul a fost raportat oficial în mod greşit de către Grupul de Comunicare Strategică, al unei femei din Satu Mare care nu fusese internată în Oradea, unde doar i s-a confirmat infectarea cu Covid în urmă cu trei săptămâni, când în Satu Mare nu exista aparat PCR).

Tot în Spitalul Municipal din Oradea a mai fost declarat vindecat şi a fost externat încă un pacient în ultimele 24 de ore, bilanţul vindecărilor ajungând astfel, miercuri dimineaţă, la un total de 27.

În prezent, în spitalul orădean mai sunt internaţi 123 pacienţi. Alte persoane depistate cu coronavirus, dar asimptomatice sau cu semne minore, sunt îngrijite într-un centru anume amenajat în apropierea oraşului.