Bani sunt, chef de muncă să fie! Primarul Ilie Bolojan a declarat vineri că economiile de 28 milioane euro, făcute la licitarea lucrărilor de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi apă uzată estimate la 83 milioane euro şi derulate de Compania de Apă Oradea cu finanţare prin Fondul de Coeziune vor fi alocate tot operatorului.

Decizia a fost anunţată joi, în cadrul unei şedinţe de analiză organizate la Bucureşti în prezenţa ministrului Mediului, Attila Korodi şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici la care au participat primari din toată ţara.

CAO va cheltui cele 28 milioane euro la extinderea reţelelor în cartierele noi din Oradea, dar şi în comunele învecinate, cu condiţia să încheie lucrările înainte de finalul anului 2015.

"CAO are deja pregătite studiile de fezabilitate. Pe teritoriul municipiului Oradea din aceşti bani vom extinde reţelele din cartierele noi, spre Sânmartin, Nojorid sau zona aferentă cartierului Grigorescu şi parcului industrial II şi vom reloca reţelele din vecinătatea pasajelor supraterane peste şoseaua de centură în zonele Calea Aradului şi Nufărului. În următorii ani, cel târziu în 2018, toate locuinţele din Oradea vor avea apă şi canalizare", a declarat primarul Ilie Bolojan.

În ceea ce priveşte extinderea reţelelor în afara reşedinţei de judeţ, CAO se va concentra pe Zona Metropolitană cu comunele Sânmartin, Oşorhei, Giriş, Nojorid şi Sântandrei, investiţie estimată la circa 16 milioane euro.

Primarul Ilie Bolojan a mai spus că pentru următoarea perioadă de finanţare 2014 - 2020 la nivelul judeţului Bihor vor fi depuse spre finanţare proiecte vizând extinderea infrastructurii de apă şi canalizare în valoare de 93 milioane de euro.