Alte 45 de blocuri orădene au documentaţia pregătită pentru a putea intra în programul de reabilitare a blocurilor. Consiliul Local a aprobat luni indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor la doar două luni a avizat documentaţia pentru alte 29 imobile.

Lucrările de reabilitare cuprind printre altele izolarea termică a pereţilor exteriori cu polistiren expandat ignifugat şi a soclului cu polistiren extrudat, înlocuirea tâmplăriei, inclusiv închiderea balcoanelor cu tâmplărie performantă şi izolarea termică a planşeului peste subsol dacă blocul are apartamente la parter şi refacerea finisajelor anvelopei.

În plus, lucrările vor cuprinde intervenţii la instalaţia interioară de distribuire a agentului termic din părţile comune ale imobilului.

În ceea ce priveşte finanţarea investiţiei, proiectarea lucrărilor este finanţată de la bugetul local, care acoperă şi 30% din costul lucrărilor. Diferenţa rămasă este acoperită în proporţie de 50% de bugetul de stat iar 20% de proprietarii apartamentelor.