Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică au anunţat duminică dimineaţă că în Bihor au fost confirmate încă 66 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Astfel, numărul cazurilor înregistrate în judeţ de la debutul pandemiei a ajuns la 19.750.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, persoanele recent diagnosticate sunt din Oradea (24 de cazuri) şi din localităţi precum Marghita, Tulca, Cociuba Mare, Beznea, Şinteu, Paleu, Lorău, Ştei, Groşi, Lunca, Beiuş, Popeşti, Suplacu de Barcău, Varviz, Otomani, Oşorhei, Şuncuiuş, Petreasa, Sântimbreu, Gurbeghiu, Sălard, Hodoş, Sântandrei, Nojorid, Tileagd, Sânmartin, Tărian şi Şinteu.

Bilanţul deceselor a urcat la 836, cu trei mai mult decât în ziua precedentă, iar cel al vindecărilor la 17.935, cu 43 peste ziua de vineri.

Duminică dimineaţa, numărul cazurilor active în judeţ era de 979, cu 20 mai multe decât cu o zi înainte.

Sâmbătă, în Bihor au fost administrare încă 990 de doze de vaccin, fără să fie înregistrat niciun caz de reacţii adverse şi fără să se piardă nicio doză.

În ceea ce priveşte incidenţa cazurilor Covid-19 cumulate în ultimele 14 zile şi raportat la totalul populaţiei, cea mai mare - de 17,43 la mia de locuitori - se înregistrează în comuna Şinteu.

Alte patru localităţi bihorene depăşesc pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, care implică instituirea stării de alertă cu restricţiile aferente: Vadu Crişului (4,75), Câmpani (4,21), Abram (3,27) şi Ceica (3,25).

În Oradea, cu un total de 466 de persoane infectate, incidenţa este de 2,06 cazuri la mia de locuitori. (Vezi în galeria de documente situaţia pe unităţile administrativ teritoriale!)

Pe de altă parte, potrivit Prefecturii, în ultimele 24 de ore, echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 2.179 de persoane carantinate şi 686 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale 116 societăţi comerciale şi 75 de mijloace de transport în comun. Au fost aplicate 145 sancţiuni contravenţionale, din care 91 cu avertismente scrise şi 54 cu amenzi în valoare de 31.750 lei.

"Începem anul cu speranţa că vaccinarea ne va permite să revenim cât mai curând la o viaţă normală, cu toţii. Decizia de a ne vaccina ţine de fiecare dintre noi, dar numai împreună, printr-un efort comun, putem pune capăt pandemiei. Până atunci, însă, trebuie să respectăm în continuare regulile şi măsurile sanitare, care şi-au dovedit deja eficienţa", a transmis prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea.