Alte cinci blocuri de pe malul stâng al Crişului Repede intră în reabilitare termică. Municipalitatea a finalizat licitaţiile pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare a imobilor din strada Cazaban 6, Ciheiului 1, Peneş Curcanu 26, William Shakespeare 29 şi Armatei Române 14.  Investiţia, în valoare de 2 milioane lei, finanţată în proporţie de 60% din fonduri europene, diferenţa urmând a fi acoperită de la bugetul local şi contribuţia proprietarilor, va trebui finalizată până la sfârşitul acestui an.

Viceprimarul Mircea Mălan a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea mizează pe colaborarea orădenilor pentru buna desfăşurare a lucrărilor, proprietarii apartamentelor urmând să îşi asume rolul de diriginţi de şantier neoficiali.

"În final vom face o recepţie neoficială cu cetăţenii şi abia apoi vom face recepţia finală. În comisia de recepţie de la fiecare bloc va exista un reprezentant al asociaţiei fără de care nu se va semna nimic", a spus Mălan.

Programul de reabilitare a imobilelor orădene cuprinde 67 de blocuri, din care pentru 44 s-au încheiat deja contractele cu finanţatorul, pentru 22 de imobile urmează să se încheie contractele de finanţare iar un dosarul de finanţare pentru un bloc se află în evaluare.