În Parcul Științific și Tehnologic din Oradea vor activa încă două firme care au câștigat licitații pentru închirierea spațiilor din clădirea de pe strada Ceyrat.

Nu sunt, însă, companii specializate în producție, cercetare sau inovare, ci una oferă soluții de instruire și consultanță în resurse umane, iar cealaltă va ocupa spațiul pentru bar - bistro, astfel că va desfășura activități de alimentație publică.

10 euro / metrul pătrat

Unul dintre cei doi noi chiriași ai Parcului Științific și Tehnologic este, potrivit unui comunicat dat publicității miercuri de Consiliul Județean Bihor, SC Romarketing SRL, companie specializată în dezvoltarea resurselor umane pentru firmele naționale și multinaționale, întreprinderi mici și mijlocii, care oferă soluții de instruire și consultanță.

„În perioada următoare va fi stabilită suprafața exactă a spațiului închiriat, pentru care compania va achita 10 euro/mp lunar. După finalizarea acestor detalii, urmează semnarea contractului”, arată comunicatul administrației județene.

Și bar bistro

Aceasta precizează că, în schimb, a fost încheiată procedura de închiriere a spațiilor de tip bar bistro din incinta Parcului Științific și Tehnologic.

Licitația a fost câștigată de Union Square SRL. Spațiile închiriate de această firmă, care în 2022 a avut o cifră de afaceri de 1,75 milioane lei și un profit net de peste 376.000 lei, includ un bar bistro cu o suprafață de 57,56 mp, un depozit aferent de 5,93 mp și o terasă acoperită de 85,00 mp.

Pentru formare, inovare și cercetare

Primul chiriaș al Parcului Științific și Tehnologic este, din luna iunie, compania EBM-PAPST Automotive & Drives Romania, specializată în dezvoltarea de soluții hardware și software în domeniul acționărilor electrice. Aceasta a ocupat 8 birouri cu o suprafață totală de 421 metri pătrați, pentru care va plăti în următorii doi ani peste 5.500 euro.

Parcul Științific și Tehnologic, proiect al CJ Bihor realizat din fonduri europene și administrat de SC Parc Științific și Tehnologic Bihor SRL, este dedicat sprijinirii educației, cercetării și inovării. Aici, companiile, specialiștii și universitățile vor colabora pentru a transforma inovațiile în produse și servicii pe piață, contribuind la crearea de locuri de muncă în domenii de vârf și la dezvoltarea potențialului științific și tehnologic al regiunii.

Companiile pot închiria încăperi echipate complet, având acces la utilități, servicii de pază și protecție, precum și la rețeaua de telecomunicații a parcului. Firmele vor beneficia de sprijin pentru dezvoltarea parteneriatelor, consultanță de afaceri și tehnologică, promovarea activităților, întreținerea bazei de date și valorificarea facilităților legale.

Rezidenții au dreptul la un loc de parcare gratuit pentru fiecare încăpere închiriată, personalizarea spațiului și utilizarea exclusivă a acestuia. De asemenea, au acces gratuit la sălile de mese de la etajele I și II și acces contra cost, conform tarifelor, la diverse facilități, cum ar fi sălile de ședință, sala de conferințe și laboratoarele parcului.

Chiria pentru spațiile de birouri a fost stabilită la 10 euro/mp/lună, fără TVA, cu toate utilitățile incluse. Pentru închirierea sălii de ședință, a sălii de conferință și a altor spații, se percep taxe suplimentare, cuprinse între 50 și 300 de euro pe zi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!