Prima firmă rezidentă a noului Parc Științific și Tehnologic din Oradea, dat în folosință de Consiliul Județean Bihor în urma unui proiect cu fonduri europene, este compania EBM-PAPST Automotive & Drives Romania, a anunțat vineri administrația județeană, care a informat că aceasta va plăti o chirie lunară de peste 5.500 euro în următorii doi ani, pentru 8 birouri cu o suprafață totală de 421 metri pătrați.

Primul pas

Contractul s-a semnat joi, 6 iunie, iar compania EBM-PAPST urmează să desfășoare activități de dezvoltare hardware și software în domeniul acționărilor electrice.

Parcul Științific și Tehnologic Bihor, realizat de CJ Bihor din fonduri europene pe strada Ceyrat, este dedicat proiectelor de învățământ, cercetare și transfer tehnologic, punând laolaltă companii, specialiști și universități. „Acest demers urmărește valorificarea pe piață a inovațiilor, crearea de locuri de muncă în domenii avansate și dezvoltarea potențialului științific și tehnologic”, subliniază CJ Bihor.

În perioada următoare va fi reluată licitația pentru închirierea celor 27 de birouri rămase disponibile în clădirea Parcului Științific și Tehnologic. La etajul 1 sunt disponibile trei încăperi de tip Makers Ecosystem și 14 încăperi de tip Open Lab, iar la etajul 2 patru încăperi de tip Makers Ecosystem și 14 încăperi de tip Laborator de Inovare.

Noile tehnologii, în producție

Companiile vor putea închiria încăperi echipate complet, având acces la utilități, inclusiv la rețeaua de telecomunicații a parcului, precum și servicii de pază și protecție. Firmele vor beneficia de sprijin pentru dezvoltarea parteneriatelor, consultanță de afaceri și tehnologică, promovarea activităților, întreținerea bazelor de date și valorificarea facilităților legale.

Rezidenții au dreptul la un loc de parcare gratuit pentru fiecare încăpere închiriată, la personalizarea spațiilor și la utilizarea exclusivă a acestora. De asemenea, au acces gratuit la sălile de mese de la etajele I și II și acces, contra cost, la alte facilități, cum ar fi săli de ședință, sala de conferințe și laboratoare.

Chiria pentru spațiile de birouri a fost stabilită la 10 euro/mp/lună, fără TVA, cu toate utilitățile incluse. Pentru închirierea sălii de ședință, a sălii de conferință și a altor spații se percep taxe suplimentare, cuprinse între 50 și 300 de euro pe zi.

Obiectivele Parcului Științific și Tehnologic Bihor includ asigurarea transparenței datelor pentru suport investițional, dezvoltarea și colaborarea cu centre de competență tehnologică regionale, sprijinirea companiilor de tehnologie și crearea unui centru de competență pentru prototipare și dezvoltare de produse. Parcul facilitează legătura între mediul universitar și cel de afaceri și sprijină elevii și studenții în domeniile STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!