Nu trece o zi fără ca echipa orădeană de handbal masculin CSM să nu anunţe achiziţia de noi jucători pentru sezonul de primă ligă ce-o aşteaptă. Joi, au fost anunţate alte două transferuri, croatul Tomislav Radic şi Ciprian Iulian Aungurenci.

Tomislav Radic are 28 ani şi evoluează pe postul de inter dreapta. El este înalt de 1,97 metri, cântăreşte 105 kilograme şi are o bogată experienţă în afara graniţelor Croaţiei. Conform prezentării făcute de echipa orădeană, el a jucat în ţara natală pentru Dubrovnik şi Umag, iar apoi în Emiratele Arabe Unite pentru Al Nasr.

Radic soseşte în România însă după ce în sezonul anterior a evoluat în Ungaria, la Komlói Bányász SK, formaţie care a câştigat 11 meciuri şi a remizat de trei ori în ediţia 2021-2022 a primului eşalon din ţara vecină. În sezonul precedent, Radic a avut 15 jocuri pentru echipa sa de club, timp în care a înscris şi 21 goluri.

La rândul său, Ciprian Iulian Aungurenci este în vârstă de 24 ani şi vine la Oradea de la CSM Alexandria. El este înalt de 1,90 metri, cântăreşte 88 de kilograme şi evoluează pe postul de extremă dreapta.

Originar din Mihăileni, judeţul Botoşani, Aungurenci a începutul handbalul la Liceul cu Program Sportiv Botoşani, de unde, în 2016, s-a transferat la CSM Bucureşti, unde a evoluat timp de cinci ani. În această perioadă, el a fost vicecampion naţional de Juniori I şi a obţinut o medalie de bronz la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar. De asemenea, a fost convocat la loturile naţionale de juniori. Apoi a participat şi la Campionatul European de tineret.

A trecut ulterior la echipa de seniori a CSM-ului bucureştean, unde a debutat în Liga Naţională.

În sezonul 2019-2020, Ciprian Aungurenci a jucat în Challenge Cup, iar în următorul sezon în Cupa EHF, unde cu CSM Bucureşti a ajuns până în optimile de finală.

În fine, în sezonul precedent, 2021-2022, el a activat la CSM Alexandria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!