Membră a PSD Bihor, aflată la primul mandat de consilier judeţean, Valentina Butişcă a anunţat, marţi, prin colegii de partid, că şi-a dat demisia din calitatea pe care a deţinut-o în urma votului primit de la bihoreni în 2012, astfel că plenul CJ a luat act de încetarea şi vacantarea mandatului.

"Doamna Butişcă a renunţat pentru că va ocupa un loc în Consiliul de Administraţie al SC Băiţa Plai", a explicat BIHOREANULUI preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

De profesie economist, Valentina Butişcă a fost până în prezent inspector de asigurări la Omniasig, în Ştei, preferând postul de la Băiţa Plai, mult mai bine plătit, eliberat după ce şi conducerea executivă a acestei societăţi a fost schimbată anul trecut în urma unui "desant" al unui director din Ministerul Economiei.

Valentina Butişcă este al doilea consilier judeţean care renunţă în acest an la mandat, primul fiind fostul vicepreşedinte din perioada 2008-2012, Dumitru Voloşeniuc, care a dorit să se retragă după ce a fost acuzat de mai multe fapte de abuz în funcţie comise în perioada 2013-2014, când a condus Administraţia Bazinală de Apă Crişuri. Locul acestuia în CJ Bihor a fost luat de Traian Stanciu.

În această legislatură au mai renunţat la mandatul de consilier judeţean fostul preşedinte al CJ din anii 2008-2012 Radu Ţîrle (ales pe lista PDL, al cărui loc a fost luat de Bogdan Manafu), Szabo Odon (ales deputat UDMR, înlocuit de Lakatos Ioan) şi Emilian Pavel (ales eurodeputat, PSD, şi înlocuit cu Ioan Borz).