Pe cât de discretă a devenit faţă de marii rechini ai politicii şi administraţiei din România, pe atât de nemiloasă este Agenţia Naţională de Integritate, în ultimul an, cu aleşii locali din comune.

Între „trofeele” de ultimă oră ale ANI, conform unei liste date publicităţii în cursul zilei de joi, se numără şi un viceprimar din comuna bihoreană Rieni, Florin Popa, declarat incompatibil pentru că a încălcat prevederile Legii 161/2003, privind prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, prin faptul că „în perioada 26 septembrie 2013 – 31 ianuarie 2014 a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rieni”.

Contactat de BIHOREANUL, Popa afirmă că nu ştia despre decizia ANI, din simplul motiv că nu a primit-o, dar că o consideră injustă. „Eu nu am primit nicio comunicare de la ANI. În primăvară am primit doar o adresă că mi s-a făcut o evaluare, în care se pomenea că am fost concomitent şi viceprimar, şi membru în Consiliul de Administraţie al şcolii din Rieni, timp de trei luni”, a declarat Florin Popa, care este viceprimar şi în prezent, la al doilea mandat.

Acesta a explicat că a devenit viceprimar în anul 2013, iar în luna septembrie, la fel ca aproape toţi viceprimarii de comună, a fost propus să devină membru în Consiliul de Administraţie al şcolii de către Consiliul Local, care a şi adoptat o Hotărâre în acest sens, iar acest act a primit aviz de legalitate.

„Eu nu ţineam să fiu în Consiliul de Administraţie, dar m-au propus colegii din Consiliu, şi Hotărârea a primit aviz de legalitate de la Prefectură. Abia devenisem viceprimar. După trei luni, când am citit legea şi mi-am dat seama că nu pot fi în Consiliul de Administraţie, am şi renunţat la această funcţie. N-am primit niciun ban, Primăria şi şcoala nu au semnat niciun contract, eu nu am nicio rudă în şcoală, nicio firmă care să facă un contract cu şcoala. Am vrut numai să reprezint Consiliul Local în Consiliul de Administraţie, nu am făcut nicio ilegalitate”, a declarat Florin Popa.

Viceprimarul din Rieni nu a precizat dacă va ataca sau nu în instanţă decizia ANI, din simplul motiv că nu i-a fost adusă, deocamdată, la cunoştinţă.