Liceul Tehnologic Horea din Marghita a câștigat o finanțare de 300.000 de euro în programul „Primul student din familie”, derulat în premieră de Ministerul Educației, prin care școlile și universitățile primesc bani pentru a-i pregăti pe tinerii vulnerabili pentru facultate.

Potrivit directorului Remus Sabău, școala din Marghita a atras finanțarea în parteneriat cu Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara, Liceul Teoretic Traian Vuia Făget (județul Timiș) și Fundația Filantropia Timișoara. În total, această asociere a câștigat un proiect în valoare de 7,8 milioane lei.

Banii vor fi folosiți pentru activități care vor facilita tranziția de la liceu la universitate, cum ar fi lecții pentru pregătirea la Bacalaureat, inclusiv pentru elevi din promoții anterioare care nu au promovat acest examen, și măsuri pentru reducerea abandonului școlar. Printre altele, școlile finanțate prin acest program pot oferi și burse viitorilor studenți.

În Bihor, au mai primit finanțări similare un liceu și o universitate privată. Liceul din Valea lui Mihai a obținut 6,6 milioane lei, iar Universitatea Partium 7,3 milioane lei.

La nivel național, acest program are un buget de 104 milioane lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!