Consiliul Județean Bihor împarte, în baza unei Hotărâri adoptate luni în unanimitate, încă 2,5 milioane lei pentru 14 comune și orașe care s-au implicat în programul „Împreună pentru un județ curat”, asigurând salubrizarea terenurilor publice, inclusiv de pe marginea drumurilor naționale, județene și comunale care traversează localitățile.

Potrivit proiectului de Hotărâre adoptat, municipiul Marghita va primi suma de 220.000 lei, comuna Tinca 240.000 lei, Batăr 200.000 lei, comunele Balc, Olcea, Suplacu de Barcău, Șoimi și Popești câte 180.000 lei fiecare, Abram și Boianu Mare câte 170.000 lei, iar Tulca și Cetariu câte 150.000 lei.

Sumele au fost stabilite în funcție de lungimea drumurilor naționale și județene din fiecare unitate administrativ-teritorială, a explicat într-o conferință de presă premergătoare reuniunii CJ Bihor președintele Ilie Bolojan.

Acesta a amintit că în fiecare an administrația județeană a recompensat cu 2,5 milioane lei UAT-urile implicate în programul „Pentru un județ curat”, lansat la finele anului 2020, în cei doi ani anteriori sumele fiind repartizate, după aceleași criterii, pentru 49 de UAT-uri din județ.

Din aceste fonduri, primăriile de comune și orașe achiziționează de obicei utilaje și echipamente folosite la întreținerea spațiilor publice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!