Încă o sportivă legitimată la BCU Oradea a fost convocată la acţiunea lotului naţional în vederea participarii la Campionatul Mondial de Baschet U17, care va avea loc anul viitor la Cluj-Napoca.

Este vorba despre Lorena Milas, care, deşi este cu doi ani mai mică decât jucătoarele de la această categorie, având doar 15 ani, a fost convocată împreună cu o altă sportivă a clubului BCU Oradea, Anisia Croitoru, la Bucureşti, pentru o săptămână de pregatire, din 15 până în 22 decembrie.

De menţionat că Lorena este la a treia convocare pentru o acţiune a lotului naţional, ea participând în luna aprilie a acestui an cu lotul naţional U15 (de asemenea, cu un an mai mică), împreună cu o altă jucatoare a BCU Oradea, Alexia Creţ, la un turneu de verificare în Istanbul, iar în luna septembrie cu lotul naţional de la vârsta ei (2005) a un turneu cu meciuri de pregătire care au avut loc la Skopje, în Macedonia.

Reamintim ca la Turneul Final U15 de anul acesta, Lorena a fost desemnată cea mai bună recuperatoare, precum şi cea mai eficientă jucatoare a turneului, cu acelaşi indice de eficienţă ca şi al celeilalte jucătoare a BCU Oradea, Alexia Creţ.

"Satisfacţia noastră este cu atât mai mare cu cât în luna februarie a anului următor se împlinesc abia trei ani de când Lorena a început să practice baschetul. Îi dorim multă baftă sportivei noastre, fiind poate o ocazie unică să participe la un Campionat Mondial susţinut în ţara noastră", se arată într-un comunicat al celor de la BCU Oradea.