Primăria Oradea a anunţat joi că a depus plângere penală la Poliţia Municipiului, după ce încă o toaletă publică a fost vandalizată în Oradea, a treia, în doar o săptămână.

"De această dată este vorba despre toaleta din Parcul I.C. Brătianu, care a fost distrusă în seara zilei de 3 spre 4 octombrie. Din această cauză, spaţiul a fost închis până la remedierea situaţiei", arată comunicatul, amintind că în urmă cu doar o săptămână, alte două toalete publice, amenajate în Coridorul verde Barcăului, zonele A şi B, au fost vandalizate.

"Ca în cazul precedent, Primăria Oradea a depus o plângere penală la Poliţia Municipiului Oradea, pentru a-i identifica pe autorii faptelor de vandalism", mai arată Primăria.

Reprezentanţii municipalităţii amintesc că, în ultimul an, "au fost vandalizate toate toaletele publice din oraş, în repetate rânduri".

"Cei care sunt martori sau au informaţii despre astfel de acte de vandalism sunt rugaţi să apeleze Dispeceratul Poliţiei Locale Oradea - 0259/969", arată informarea.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea s-a trezit cu acest val de vandalizări după ce a renunţat la serviciile pentru paza parcurilor chiar înainte de pandemie.

Nu doar toaletele publice sunt distruse în oraş, vandalii luând în cătare inclusiv coşurile de gunoaie sau mâzgălirea pereţilor cu graffiti, distrugând până şi aparatele de joacă.