Toaletele din coridorul verde Barcăului au fost vandalizate prin lovire cu dale din piatră. Potrivit unui comunicat al Primăriei pagubele se ridică la 15.000 euro. Municipalitatea orădeană a depus deja o plângere la Poliţia Municipiului Oradea, pentru identificarea autorilor.

"La mai puţin de doi ani de la darea în folosinţă, ambele toalete publice din Coridorul verde Barcăului, zonele A şi B, au fost vandalizate. Primăria Oradea a depus o plângere penală la Poliţia Municipiului Oradea, care va urmări imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate atât în parc, cât şi pe strada Barcăului, pentru a-i identifica pe autorii faptelor de vandalism", a anunţat Primăria.

Potrivit comunicatului, pagubele cele mai mari au fost provocate toaletei din zona A, unde au fost distruse: spaţiul tehnic, vasul WC, display-ul LCD şi uşa de acces automată. "Autorii au folosit dale de piatră din pavajul aleilor aflate în proximitate şi tutori din lemn utilizaţi la ancorarea arborilor", a transmis Primăria.

La toaleta din zona B au fost distruse chiuveta din inox, oglinda şi spaţiul tehnic.

Distrugerile făcute au scos din folosinţă ambele toalete.

"Valoarea estimată a pagubelor depăşeşte suma de 15.000 de euro, motiv pentru care Primăria Oradea a înaintat plângere penală către Poliţia Municipiului Oradea în vederea identificării făptaşilor şi analizează cu seriozitate investiţiile viitoare în astfel de facilităţi", a transmis Primăria.

În ultimul an au fost vandalizate, în mod repetat, toate toaletele publice din oraş. Primăria a cerut sprijinul Poliţie Locale, Poliţiei Municipiului şi face un apel la orădenii care sunt martori la acte de vandalism să le reclame la numărul de telefon 0259/969.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!