La câteva ore după ce joi, dimineaţa, la Primăria Oradea, a semnat, împreună cu edilul-şef Ilie Bolojan şi cu directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Cătălin Homor, protocolul pentru construirea centurii metropolitane a Oradiei, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a anunţat, la Primăria Ştei, demararea altor două proiecte majore de investiţii, pentru construirea şoselelor de centură Beiuş-Ştei şi Aleşd.

În faţa primarilor mai multor localităţi din zonă, la Ştei a şi fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor pentru ocolitoarea de 27 kilometri între Beiuş şi Ştei, durata de execuţie a lucrărilor fiind stabilită la doi ani. Centura va costa 257 milioane lei, fără TVA, iar finanţarea se realizează cu bani nerambursabili din Fondul European pentru Dezvoltare Rurală (75%) şi de la bugetul de stat (25%).

De asemenea, ministrul a anunţat că pentru şoseaua de centură a Aleşdului a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru execuţie, iar dacă nu vor fi înregistrate contestaţii, contractul va fi semnat în următoarea săptămână.

Ministrul Sorin Buşe a făcut o vizită de lucru şi pe şantierul DN 76 Deva – Oradea, constatând o "mobilizare sporită a antreprenorilor faţă de luna trecută, în special pe loturile 1 (n.r. – pe teritoriul judeţului Hunedoara), 4 şi 5 (n.r. – pe teritoriul Bihorului, între Beiuş-Ştei şi Ştei-Vârfurile), precum şi avansarea întregului proiect".

Citiţi pe această temă articolul "Se face! Ministrul Transporturilor, şeful CNADNR şi primarul Bolojan au semnat protocolul pentru centura metropolitană a Oradiei, de 158 milioane euro"