Patru noi cazuri de Covid au fost depistate în urma analizelor PCR efectuate joi în laboratoarele Spitalului Municipal şi Spitalului Judeţean din Oradea, ceea ce a ridicat vineri dimineaţă bilanţul îmbolnăvirilor înregistrate în Bihor de la începutul pandemiei la un total de 665.

Între persoanele diagnosticate în ultimele 24 de ore, se numără şi un copil dintr-o comună bihoreană care se prezentase la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi care a fost internat la secţia de Interne, unde - conform procedurilor - a fost ţinut izolat într-un salon până la primirea rezultatului testului Covid. Ulterior, băiatul în vârstă de 3 ani a fost transferat la Spitalul Municipal, unde va continua tratamentul şi pentru afecţiunea care a necesitat internarea sa la Judeţean.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, în cursul zilei de joi, în laboratoarele celor două mari spitale din Oradea au fost făcute 161 teste PCR (84 la Municipal şi 77 la Judeţean), totalul analizelor efectuate aici de la începutul pandemiei ridicându-se la 19.564.

În ultimele 24 de ore, în Bihor au fost declarați vindecați încă 17 pacienţi confirmaţi cu Covid, ceea ce, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, a urcat rata de vindecare la 86,52% din totalul persoanelor diagnosticate până în prezent.

Bilanţul deceselor, oficial 22 la număr (din care unul raportat greşit pentru Bihor), a rămas neschimbat din 30 mai.

Vineri dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internate 97 persoane (din care 72 reprezintă cazuri active), iar în carantină mai sunt 9 bihoreni.

Pe de altă parte, DSP Bihor a informat că în cursul zilei precedente, agenţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ai Poliţiei Locale au verificat 1.326 persoane aflate în izolare la domiciliu, aplicând pentru nerespectarea acestei măsuri o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei.