Numărul persoanelor diagnosticate cu Covid-19 în Bihor a crescut sâmbătă cu încă trei, urcând bilanţul în judeţ la 17, după ce cu o zi înainte erau înregistrate 14 confirmări pozitive. Vestea bună este că tot sâmbătă un prim pacient al secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea a fost declarat vindecat şi va fi externat.

În cursul zilei de sâmbătă, la laboratorul Spitalului Municipal au fost efectuate încă 30 de testări pentru depistarea coronavirusului, trei dintre rezultate, adică o zecime, ieşind pozitive, arată sursele BIHOREANULUI, adăugând că toate cele trei persoane au fost internate la secţia de Boli Infecţioase, care funcţionează de joi în clădirea principală din strada Corneliu Coposu.

Cele trei persoane depistate sâmbătă se adaugă altor 14 diagnosticate de la izbucnirea crizei, astfel că bilanţul îmbolnăvirilor în judeţul Bihor a ajuns la 17.

Sursele nu au precizat dacă cele trei persoane confirmate pozitiv sâmbătă provin din centrele de carantină, unde mai sunt cazate încă aproximativ 150 de persoane, şi nici dacă prezentau semne ale bolii.

Pe de altă parte, vestea bună este că tot sâmbătă a fost declarat vindecat şi urmează să fie externat, cel mai probabil duminică, un prim pacient de la Infecţioase.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, este vorba despre un bărbat de 50 de ani din Piatra Neamţ, de profesie şofer, care a intrat prin Vama Borş după ce se întorcea din Italia, fiind declarat suspect, din acest motiv, încă din 26 februarie.

Bărbatul lucra într-o comună de lângă oraşul Piacenza, din prima zonă a Italiei închisă de autorităţile din această ţară, şi a fost internat imediat după intrarea în țară la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea, sub izolare, deşi iniţial se opusese, deoarece dorea să ajungă acasă, la Piatra Neamţ, unde mergea tot la trei luni, pentru o şedere de câte două săptămâni, adică fix cât ar fi trebuit să stea în izolare.

Bărbatul a fost al doilea suspect din Bihor, după o orădeancă de 52 de ani revenită pe 23 februarie din Veneţia, dar care s-a dovedit ulterior că nu era infectată, ci doar răcită.