Un orădean în vârstă de 36 ani a fost arestat preventiv, duminică, şi este anchetat pentru agresiune sexuală, după ce, în noaptea de Crăciun, a atacat o tânără, a împins-o la perete, şi a atins-o în zonele intime.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, victima, o tânără de 19 ani din Valea lui Mihai, a fost agresată în noaptea de 24 spre 25 decembrie 2018, în jurul orei 2.20, pe strada Olimpiadei din Oradea, în apropierea intersecţiei cu strada Moldovei. 

"Venind din spate, acesta ar fi împins-o la perete şi ar fi atins-o în zonele intime", se arată în informare. 

Atacatorul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Pop Vilmoş, a fost găsit sâmbătă, 5 ianuarie, în Oradea, în timpul unei acţiuni la care au participat poliţişti ai Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei respectiv ai Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea. 

Poliţiştii l-au reţinut pe orădeanul de 36 de ani pentru 24 de ore, iar duminică, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, respectiv la Judecătoria Oradea, unde pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. Astfel, el a fost încarcerat în Arestul Poliţiei Bihor. 

Pop nu e la prima faptă. Bărbatul are numeroase condamnări în ultimii ani, cel puţin 5 dintre acestea fiind pentru viol, tentativă de viol şi agresiune sexuală, la care se adaugă acuzaţii de tâlhărie şi furt. Ultima condamnare, Pop a încasat-o în 2015, când a încercat să violeze o adolescentă de 16 ani în cartierul Nufărul, faptă pentru care a fost pedepsit cu 1621 de zile de detenţie. A fost eliberat recent, în octombrie 2018.