Un nou deces a fost înregistrat în Bihor la o persoană infectată cu Covid-19. Este vorba despre un bărbat de 52 de ani, despre care s-a aflat abia postum că avea virusul.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, bărbatul a murit pe 9 mai. Acestuia i s-a preluat o probă necroptică, iar în urma analizelor, pe 13 mai, a fost confirmat faptul că bihoreanul fusese infectat cu noul tip de coronavirus. El intrase în contact cu o altă persoană diagnosticată anterior cu coronavirus, transmite INSP, şi suferea de alte comorbidităţi, între care etilism cronic, ciroză hepatică toxică (etanolică) şi miocardiopatie etanolică.

Bilanţul deceselor confirmate în Bihor a crescut, astfel, la 18.

În acelaşi interval de timp, în urma testărilor efectuate cu analizoarele PCR în laboratoarele Spitalului Municipal şi Spitalului Judeţean, au fost depistaţi încă şapte bihoreni cu Covid, arată sursele BIHOREANULUI

Numărul persoanelor confirmate cu coronavirus în judeţul Bihor a ajuns, astfel, miercuri la un total de 497, cumulat de la începutul crizei sanitare, față de 490, câte erau înregistrate în ziua precedentă.

În ultimele 24 de ore, în Spitalul Municipal din Oradea a fost declarat vindecat şi externat un singur pacient, astfel că bilanţul vindecărilor a urcat nesemnificativ, de la 369 la 370 cazuri rezolvate.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, până în prezent au fost vindecate 75,82% dintre persoanele diagnosticate cu Covid în judeţ.

Joi dimineaţă, la ora 8.30, în Bihor erau internate 166 de persoane, cu două mai multe decât miercuri, din acest total 134 fiind îngrijite la Spitalul Municipal, iar 32 la secţia exterioară amenajată la hotelul Ceres din Băile 1 Mai.

În centrele de carantină active din apropierea Oradiei se află în prezent 329 persoane, cu şase mai puţine decât miercuri, când erau plasaţi în carantină instituţionalizată 335 de bihoreni.

Pe de altă parte, în cursul zilei precedente, în Bihor au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.180 lei, pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă şi a fost întocmit un dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.