În Bihor a fost depistată încă o persoană cu coronavirus în urma testelor efectuate în ultimele 24 de ore în laboratoarele Spitalului Municipal şi Spitalului Judeţean din Oradea.

„Este vorba de un bărbat dintr-o comună din zona Beiuşului, cu afecţiuni cardiace şi internat prin UPU la secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean. După primirea rezultatului, pacientul a fost transferat la Spitalul Municipal, unde va continua să primească îngrijiri de specialitate”, au declarat BIHOREANULUI, vineri, surse medicale.

Bărbatul diagnosticat recent este cel de-al 669-lea caz Covid înregistrat în Bihor de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Potrivit surselor, în Oradea au fost făcute joi 230 teste (157 în laboratorul Spitalului Municipal şi 73 în cel al Spitalului Judeţean), ceea ce ridică numărul cumulat al analizelor, de la începutul crizei sanitare, la 20.971.

„Joi au fost făcute şi 9 teste tip pooling, pentru probele biologice prelevate de la personalul din creşele din Oradea, toate rezultatele fiind negative”, au mai precizat sursele. În cazul în care rezultatul unui asemenea test ar fi fost pozitiv, analizele ar fi continuat, pentru probe biologice individuale, până la descoperirea pacienţilor infectaţi.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost declaraţi vindecaţi încă 4 pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea, fapt ce ridică bilanţul la acest capitol la un total de 588, de la începutul pandemiei.

În prezent, în această unitate mai sunt internate 63 persoane (din care 59 cazuri active), personalul făcând pregătiri pentru mutarea secţiei de Boli Infecţioase în vechea locaţie din strada Republicii, de îndată ce numărul pacienţilor va ajunge sub plafonul de 50, ceea ce, speră directorul medical Ovidiu Burtă, s-ar putea întâmpla săptămâna viitoare.

Vineri dimineaţă a scăzut, la doar 5 (de la 7, câte erau la începutul săptămânii), şi numărul persoanelor aflate în centrul de carantină din Pădurea Neagră.