Direcţia de Sănătate Publică Bihor a confirmat, vineri, apariţia unui nou focar de Covid-19 la un cămin de bătrâni din judeţ. Este vorba despre Căminul Creştin de bătrâni din Tinca, unde au fost diagnosticate 26 de cazuri de infectare cu noul virus, dintre care 19 din rândul beneficiarilor, adică al persoanelor vârstnice.

"Este vorba despre 19 din cei 22 de beneficiari şi 7 dintre cei 17 angajaţi ai căminului", a declarat, la solicitarea BIHOREANULUI, dr. Daniela Rahotă, şefa DSP Bihor. Potrivit acesteia, unii dintre beneficiari prezintă simptome şi este posibil ca, după evaluarea clinică, să necesite internare.

"Doamna doctor care le asigură asistenţa medicală le face un examen clinic amănunţit şi urmează să ne trimită lista celor care au simptome posibile de Covid-19, nu doar cele ale bolilor cronice pe care le au. Face o triere, o evaluare, ne trimite care ar fi persoanele cu risc, pentru a fi internate în spital", a explicat directoarea DSP Bihor.

Angajaţii căminului din Tinca, confirmaţi cu Covid-19, au fost trimişi în izolare, la domiciliu. 

Se pare că bătrânii din respectivul centru au primit şi vizite din partea apropiaţilor, însă acestea s-ar fi desfăşurat în aer liber şi cu purtarea măştilor. 

Amintim că miercuri a fost descoperit un alt focar de infecţie cu Sars-Cov-2 la un alt cămin pentru vârstnici din Bihor, Căminul de bătrâni Sf. Anton al Caritas Catolica din Marghita, unde 4 angajaţi şi 18 beneficiari au fost confirmaţi cu virusul. 

Iniţial, nici unul dintre aceştia nu avea simptome, însă între timp două persoane vârstnice au fost internate în spital. "Aveau o saturaţie mai mică, de circa 80%, a oxigenului în sânge, aşadar au necesitat internarea", a explicat dr. Rahotă.