Jucătorul echipei CSM CSU Oradea Giordan Watson a fost convocat de urgenţă la echipa naţională a României. Baschetbalistul american, s-a deplasat duminică în Capitală pentru a se alătura primei echipe reprezentative a ţării, care va pleca spre Spania, la Valencia, unde va susţine două jocuri din Grupa A din campania de calificare la Campionatul European de baschet masculin.

Watson a fost nominalizat iniţial pe lista rezervelor pentru această acţiune a tricolorilor, alături de un alt jucător de la CSM CSU Oradea, Edward Petrescu.

Sportivul este născut în SUA şi a dobândit cetăţenia română în toamna anului 2017, iar de atunci a evoluat pentru reprezentativa tricoloră în campania FIBA World Cup 2019, respectiv în precalificările şi prima fereastră a calificărilor FIBA EuroBasket 2022. Astfel, a ajuns deja la 15 meciuri oficiale susţinute în echipamentul echipei naţionale a ţării noastre.

Pe lângă Giordan Watson, în lotul lărgit al echipei României, pentru acţiunea din Spania, contând pentru calificările FIBA EuroBasket 2022, au fost convocaţi alţi trei jucători de la CSM CSU Oradea fiind vorba despre Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu şi Cătălin Baciu.

La Valencia, echipa ţării noastre va întâlni mai întâi Polonia în 28 noiembrie, iar apoi ţara gazdă, Spania, pe 30 noiembrie.

În prezent echipa României ocupă ultimul loc al Grupei A, cu două înfrângeri din două jocuri.