Liberalii preiau conducerea învăţământului preuniversitar bihorean, înlăturând din funcţii adversarii politici.

După ce săptămâna trecută, un liberal cu state vechi, directorul Colegiului Economic „Partenie Cosma”, Virgil Blage, a fost numit şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, iar miercuri profesoara Mioara Ţigan, la rându-i membru al organizaţiei liberale, a devenit directoare a Casei Corpului Didactic, un coleg de partid al celor doi, Horea Abrudan, a devenit joi inspector şcolar general adjunct.

Horea Abrudan nu este defel străin de Inspectorat. Profesor de matematică, el a ocupat până în prezent funcţia de inspector responsabil de managementul resurselor umane, iar sursele BIHOREANULUI susţin că a fost în cărţi pentru şefia instituţiei. Până la urmă, însă, preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, l-a recomandat Ministerului Educaţiei pe Blage.

Printr-un comunicat de presă, Prefectura Bihor a anunţat că în cursul zilei de joi prefectul Dumitru Ţiplea i-a instalat în funcţie atât pe Abrudan, cât şi pe Ţigan.

„După ce a dat citire ordinelor de numire emise de Ministrul Educației și Cercetării, prefectul a adresat felicitări celor doi, exprimându-și încrederea că își vor aduce aportul la îmbunătățirea performanțelor IȘJ Bihor”, se arată în comunicat.

Abrudan şi Ţigan înlocuiesc în funcţii două profesoare “roşii”. Aşa cum BIHOREANUL a scris, Ţigan a preluat conducerea CCD Bihor de la PSD-ista Carmen Bodiu, în timp ce Abrudan vine în locul Laurei Pintea, o apropiată a fostului europarlamentar PSD Emilian Pavel, care a avut totodată susţinerea ALDE Bihor.

La conducerea IŞJ Bihor se mai află, din 2011, şi Kery Hajnal, care la rându-i ocupă o funcţie de inspector şcolar general adjunct. Membră în UDMR Bihor, Kery se dovedeşte agreabilă liberalilor.