Cartierul Tineretului din Oradea va avea propriul supermarket în zona de lângă Calea Clujului.

Cu 156 locuri de parcare

CMUAT a aprobat joi construirea unui supermarket Lidl pe un spațiu viran de lângă parcul de la intrarea în cartier prin strada George Bacaloglu.

„Lidl România SCS a solicitat aviz arhitectului-şef pentru construirea unui supermarket Lidl - amenajări exterioare și reglementare acces în cartierul Tineretului, pe strada Bacaloglu. Solicitantul a primit aviz favorabil, urmând faza de consultare a populației în cadrul procedurilor legate de elaborare PUZ, după care proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local”, a transmis luni Primăria Oradea. 

Potrivit comunicatului municipalității, supermarketul va avea o sală de vânzare de 1.400 metri pătrați și va fi deservit de 156 de locuri de parcare.

„Construirea unui supermarket în Cartierul Tineretului este mai mult decât binevenită, având în vedere că vorbim de un cartier nou și în dezvoltare. De altfel, realizarea unui magazin de alimentație publică a fost solicitată de locuitorii zonei de mai mulți ani”, a declarat viceprimarul Arina Moș.

Case pe Cireșilor

În cadrul aceleiași întâlniri, arhitecții orădeni au mai dezbătut un proiect al firmei Cireșilor Panoramic SRL are vizează construcția a 20 de case pe un teren viran de la intrarea pe strada Cireșilor, la câteva sute de metri de intersecția cu strada Bihorului.

„Comisia a analizat documentația și a solicitat întocmirea Planului Urbanistic Zonal pentru lucrările solicitate”, se menționează în comunicatul municipalităţii.

Măsura a fost luată având în vedere că amplasamentul se află într-o zonă destinată atât construcției de locuințe de cu regim redus de înălțime, cât și pentru vii și livezi. „După elaborarea PUZ-ului va urma consultarea populației, după care solicitantul va reveni în comisie pentru avizare”, a transmis Primăria.

„O abordare modernă”

Pe de altă parte, CMUAT a mai aprobat la solicitarea firmei Timovladian modificarea proiectului aprobat în anul 2018 privind construirea unui imobil cu parter cu spații comerciale, două etaje și mansardă în strada Grădina de Fragi.

„Deoarece zona studiată se află sub incidența unui PUZ aprobat în 2020, beneficiarul a solicitat acum realizarea unui proiect modificator, care să încadreze imobilul rezultat în reglementările noului PUZ. Astfel, s-a solicitat extinderea imobilului existent cu un corp P+3E și demolarea unei construcții existente. Prin acest proiect s-a încercat o abordare modernă, ca o completare a investiției în curs de execuție din vecini”, a transmis arhitectul șef al Oradiei, Radu Fortiș.

Imobilul, cu acces din strada Grădina de Fragi, va avea în final un spațiu comercial la parter, nouă apartamente și zece locuri de parcare.

Urmăreşte BIHOREANUL şi pe Google News!