Consilierul județean Florin Ciora, ales în toamna anului 2020 pe lista PNL, a schimbat tabăra, fiind cel de-al doilea ales din acest partid care îl părăsește în favoarea PSD. La patru luni după ce colegul Dorin Boca a făcut același lucru, Ciora afirmă că este nemulțumit de decizii interne de partid, dar - spre deosebire de colegul său - nu a demisionat din CJ Bihor, ci a anunțat că va activa până la sfârșitul mandatului ca reprezentant al acestui partid.

„Am anunțat secretariatul”

„Vreau să anunț că mi-am depus adeziunea la PSD și până la sfârșitul mandatului voi activa în grupul PSD”, a anunțat Florin Ciora (foto) în toiul ședinței de vineri a CJ Bihor, la câteva minute după ce se așezase nu ca de obicei lângă reprezentanții PNL din „parlamentul” județean, ci lângă cei ai PSD, iar BIHOREANUL l-a întrebat de ce a făcut acest lucru.

„Săptămâna trecută, pe 19 aprilie, am anunțat secretariatul Consiliului Județean că nu mai sunt membru PNL, ci al PSD”, a declarat Ciora reporterului.

„Organizația pe care am construit-o, cea de la Marghita, a fost practic desființată în martie anul trecut”, a motivat el, făcând referire la faptul că până în martie 2023 a fost președintele PNL Marghita, însă atunci organizația a fost dizolvată, iar ulterior a fost numit la conducere, ca președinte interimar, primarul municipiului, Marcel Sas Adăscăliții, care în 2020 candidase ca independent.

„Am ajuns ca cineva care a candidat independent în 2020 să candideze din partea PNL, iar candidatul PNL din 2020 Claudiu Ciarnău să candideze acuma ca independent”, a spus proaspătul fost PNL-ist intrat în PSD.

Rămâne cu mandatul

De menționat că în ciuda schimbării partidului, Ciora nu își va pierde mandatul, putând să-l ducă până la capăt, iar asta datorită unei schimbări legislative care nu mai sancționează traseismul politic prin încetarea mandatului.

Un alt consilier județean ales în urmă cu patru ani pe lista PNL, Dorin Boca, a demisionat din CJ Bihor și din partid în luna decembrie a anului trecut, motivând la acea dată că dorește să candideze ca independent în comuna Lunca, unde primarul este tot membru PNL.

Ulterior, însă, Boca s-a înscris în PSD și va candida la Primăria Lunca în calitate de reprezentant al acestui partid.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!