Un bărbat în vârstă de 49 ani din localitatea bihoreană Sântion a fost reţinut pentru 24 de ore şi este anchetat penal, după ce a fost prins băut la volan, în trafic, pe Calea Clujului din Oradea. 

Potrivit unui comunicat transmis luni, de Poliţia Bihor, bărbatul a fost reţinut vineri, la prânz, de poliţiştii Biroului Rutier Oradea. "Bărbatul conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat", se arată în informarea transmisă.

Bihoreanul a fost condus la Serviciul Judeţean de Medicină legală Bihor, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar apoi a fost reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

El este cercetat, acum, în libertate, pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența alcoolului.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din Bihor au efectuat 21 de filtre pe şoselele din Bihor în care au fost implicaţi 521 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 229 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 2.096 de persoane, au fost efectuate 1.814 testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 266 de sancțiuni contravenționale, dintre care majoritatea, în număr de 159, s-au dispus pentru depăşirea vitezei legale. Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 21 de infracţiuni la regimul circulației rutiere, au reţinut 56 de permise de conducere și 48 de certificate de înmatriculare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!