Un protestatar "anti-mască" din Bihor, care a strâns până în prezent amenzi în valoare de peste 10.000 lei pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid, s-a răzbunat pe maşinile poliţiştilor din Aleşd. El a fost prins în flagrant sâmbătă seară, în timp ce distrugea cu o bâtă o autospecială parcată, după ce, în noaptea precedentă, a spart cu un bolovan parbrizul unei alte maşini, tocmai în faţa sediului Poliţiei.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul în vârstă de 34 ani, din Aleşd, a fost prins în flagrant în jurul orei 22.00, "în timp ce încerca să distrugă, cu un corp contondent, din lemn, parbrizul unei autospeciale de poliție, parcate regulamentar, într-o parcare amenajată de pe raza localității Aleșd". 

În urma verificărilor făcute, poliţiştii au descoperit că individul nu e la prima faptă. În noaptea de 9 spre 10 aprilie acesta spărsese cu un bolovan parbrizul unei alte autospeciale, care fusese lăsată parcată regulamentar, la sediul Poliţiei Aleșd. 

Motivul? Bărbatul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Emil Sonea, este cunoscut ca fiind contestatar al existenţei noului coronavirus şi refuză să poarte mască de protecţie ori să se supună altor măsuri de prevenire, motiv pentru care a și fost sancţionat în nenumărate rânduri, strângând până acum amenzi în valoare de peste 10.000 lei.

Cert este că, duminică, protestatarul "anti-mască" s-a ales şi cu dosar penal, fiind chiar reţinut pentru 24 de ore, sub acuzele de distrugere și tentativă la infracțiunea de distrugere. În cursul zilei de luni acesta va fi prezentat în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, care va decide dacă va dispune alte măsuri preventive în cazul lui. 

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii din Aleşd, sub supravegherea unui procuror.