Veşti proaste pentru Sebastian Secoşan, fostul şef de la Protecţia Consumatorilor! Încarcerat din septembrie 2013 la Penitenciarul Oradea, unde execută o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru luare de mită, Secoşan mai trebuie să stea după gratii cel puţin încă patru luni, întrucât Tribunalul Bihor a respins ca nefondată propunerea de eliberare formulată de Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului.

Fostul şef al OPC Bihor executase două treimi din pedeapsa primită, iar la solicitarea lui Comisia a propus Judecătoriei Oradea eliberarea condiţionată. Propunerea a fost admisă pe 18 iunie, dar sentinţa a fost contestată de DNA Oradea la Tribunalul Bihor, care a pronunţat luni o decizie contrară, împotriva ieşirii lui Secoşan din închisoare.

"S-a admis contestaţia DNA împotriva sentinţei pronunţate de Judecătoria Oradea, care a fost desfiinţată, iar rejudecând instanţa a respins propunerea Comisiei de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Oradea cu privire la condamnat", a comunicat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor, Cristian Monenci.

Totodată, judecătorii au fixat un termen de patru luni pentru reexaminarea hotărârii, ceea ce înseamnă că până atunci Secoşan nu va mai putea reînnoi solicitarea de a fi eliberat condiţionat. 

Hotărârea Tribunalului Bihor este definitivă.

Prins în flagrant în timp ce lua mită de la Ciprian Iovan, un cunoscut comerciant de etnobotanice condamnat pentru vânzare neautorizată de substanţe cu efect psihotrop, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, PSD-istul Sebastian Secoşan, a fost trimis în judecată de DNA Oradea pentru luare de mită, în noiembrie 2012 fiind condamnat de către Curtea de Apel Oradea la 2 ani cu suspendare.

Procurorii DNA au atacat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar în septembrie 2013 magistraţii instanţei supreme au dispus condamnarea definitivă a lui Secoşan la 3 ani de închisoare cu executare.

Citiţi detalii despre subiect, în articolele: Secoşan va face închisoare! Fostul şef de la Protecţia Consumatorilor a fost condamnat la 3 ani cu executare şi Şpăgar spălat: Fostul şef de la Protecţia Consumatorilor, sub protecţia judecătorilor de la Curtea de Apel